ŚWIETLICOWY KRAMIK
www.swietlicowykramik.republika.pl
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum ŚWIETLICOWY KRAMIK Strona Główna
->
Pogaduchy
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
NIE
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
FORUM
----------------
Forum ogólne
Robótki dla dzieci
Galeria
Z życia świetlicy
Haft krzyżykowy
Pogaduchy
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
aniqa
Wysłany: Sob 18:21, 12 Mar 2011
Temat postu:
Niedawno trafiłam na fantastyczną stronkę gotujskutecznie. Jest rewelacyjna! Zamieszczone są tam także filmiki, jak krok po kroku wykonać każde danie. Szczególnie chleb i rogaliki drożdżowe warte są polecenia.
ulau
Wysłany: Sob 18:23, 17 Lis 2007
Temat postu:
Zdradze moj przepis na szybka pizze palce lizac.
5 dek drozdzy rozmieszac w szklance cieplej wody.
Do miski wsypac 2,5 szklanki maki, 1 lyzke cukru, 1 lyzeczke soli ,2 lyzki oleju i rozmieszane drozdze(wystarczy pare minut jak postoja) i wyrobic na gladka mase. Gotowe rozciagnac na cala blache posmarowana olejem . Na wierzch wg upodabania. Do pieca na 20 - 25 min jak kto lubi. Pycha.
ulau
Wysłany: Czw 20:03, 18 Paź 2007
Temat postu:
Dzisiaj upieklam chleb ziarnisty - polecam.
W pol szklanki cieplej wody rozmieszac 7 dag drozdzy dodac lyzeczke maki i lyzeczke cukru. odstawic.
Piekarnik nagrzac na 200 C.
W duzej misce wymieszac:
1 kg maki tortowej
po 5 lyzek : siemienia lnianego, platkow owsianych, sezamu i slonecznika, oraz szklanke otreb owsianych, dodac 2 lyzeczki soli i 1 lyzeczke cukru.
Gdy zaczyn jest gotowy wlac go do miski , dodac 1 litr letniej wody i pol kieliszka spirytusu. Wymieszac recznie, bedzie rzadkie. Wylozyc do 2 foremek jak na babki, posmarowanych maslem. Pare minut odczekac i wlozyc do piekarnika . Piec 1 godz na 200 C i jeszcze 15 min na 160 C.
Wydaje sie duzo roboty ale to szybko idzie a jak smakuje!
ulau
Wysłany: Pon 17:43, 13 Sie 2007
Temat postu:
http://katalog.onet.pl/2438,przepisy-kulinarne,k.html
w tym katalogu znajdziecie wszystko, tylko zarezerwujcie sobie duuuzo czasu
ulau
Wysłany: Nie 17:58, 08 Lip 2007
Temat postu:
http://kuchnia.o2.pl/przepisy/?id_kat=2
i te tez alfabetycznie
ulau
Wysłany: Nie 17:57, 08 Lip 2007
Temat postu:
http://kuchnia.o2.pl/przepisy/?id_kat=13
tez alfabetycznie
ulau
Wysłany: Nie 17:55, 08 Lip 2007
Temat postu:
http://kuchnia.o2.pl/przepisy/?id_kat=10
przepisy alfabetycznie
ulau
Wysłany: Nie 17:41, 08 Lip 2007
Temat postu:
http://kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/0,54565.html
z tej strony mozna sciagnac fajne salatki
ulau
Wysłany: Nie 17:37, 08 Lip 2007
Temat postu:
http://kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/0,0.html?adw=1&gclid=COSk0sCkmI0CFQNNZwodciLq0A
przepisy z wyszukiwarka i dzial Kuchnie swiata
ulau
Wysłany: Nie 17:29, 08 Lip 2007
Temat postu:
http://kobieta.wp.pl/kat,26301,statp,a2F0YWxvZ1BvdHJhd0xld2E=,przepisy.html?search%5Bdania%5D=32&ticaid=14109
strony z przepisami, z wyszukiwarka,a z lewej strony Nasi mistrzowie kuchni,warto wejsc i zobaczyc
ulau
Wysłany: Nie 17:26, 08 Lip 2007
Temat postu:
http://kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/0,72215,3297642.html
fajna strona z przepisami,juz podzielona na kategorie
ulau
Wysłany: Nie 17:24, 08 Lip 2007
Temat postu:
http://ww6.tvp.pl/5209.dzialy
tutaj znalazlam przepisy Maklowicza
ulau
Wysłany: Sob 20:54, 07 Lip 2007
Temat postu:
Ciasto drozdzowe robione mikserem
do wysokiego naczynia, ja mam takie z miksera, dac 1 kg przesianej maki,3 zoltka,2 cale jajka,1 szklanke cukru,2 szklanki cieplego mleka, 2 paczki suchych drozdzy,szczypta soli, 2 cukry waniliowe i roztopiona margaryne. Na mikser zalozyc koncowki takie weze, nie te do ubijania ,bo tylko wezami mozna to ciasto wyrobic. Ja wyrabiam pare minut az ciasto odchodzi od scianek miski. Lopatka wygarnac na 2 blachy (do pieczenia biszkoptow)i rozciagnac na cala powierzchnie. Przykryc sciereczka i wlozyc pod koldre na 1 1/2 do 2 godz. Na wierzch daje tarte jablka z cynamonem i bulka tarta.Zrobic posypke: 2 lyzki margaryny,4 lyzki cukru, 8 lyzek maki i posypac jablka. Piec godzine na 200 C.Smacznego!
ulau
Wysłany: Sob 20:41, 07 Lip 2007
Temat postu:
Wczoraj upieklam 2 blachy ciasta drozdzowego a teraz zostala 1/3 drugiej blachy. Podam przepis
Joannaho
Wysłany: Śro 14:59, 04 Lip 2007
Temat postu: Kuchnia
Co dobrego gotujecie?? Wasze przepisy lub linki do stron z przepisami.
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin